Yaşam

Sizi Şaşırtması Garantili: Gerçekliği Sorgulamanızı Sağlayacak ve Sizi Çıldırtacak Yüksek Potansiyele Sahip En Korkunç Filmler

Korku sineması tutkunları burada! Hazırladığımız bu film listesiyle adrenalin seviyeniz tavan yapacak, tüyleriniz diken diken olacak ve ruh sağlığınız ortadan kalkacak. Hiçbir zaman kalp atışınızı kontrol edemeyeceğiniz için bu filmleri tek başınıza izlememenizi öneririz. İzlemenin tadını çıkarın! ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

23. Kemikler ve Hepsi, 2022

IMDb: 6.8

Özet : Maren Yearly, saygı duyulan biri olmak isteyen genç bir bayandır. Ancak utanç verici muhtaçlığı onu dibe sürükler. Çocukluğundan beri büyük bir sorun yaşayan Maren, biri ona çok değer verdiğinde yemek yemekten kendini alamıyor. Annesi onu terk ettikten sonra hiç tanımadığı babasını aramaya karar vermesiyle hayatı bambaşka bir hal alır. Maren, erkek arkadaşıyla birlikte çıktığı bu yolculukta sadece babasını değil, kendisini de arar.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Taylor Russell, Mark Rylance

Müdür: Luca Guadagnino

22. Hayır, 2022

IMDb: 6.8

Özet: Kaliforniya’da ıssız bir vadinin sakinleri olağanüstü ve korkutucu bir keşfe tanık olurlar.

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea

Müdür: Jordan Peele

21. Biz, 2019

IMDb: 6.8

Özet : Gabe ve Adelaide Wilson, çocukları Zora ve Jason’la birlikte deniz kenarındaki yazlık evlerine tatile giderler. Niyetleri arkadaşlarıyla birlikte orada keyifli vakit geçirmektir. Ancak huzurlu hayatları yazlıklarına beklenmedik misafirlerin gelmesiyle cehenneme dönüşecektir.

Oyuncular: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss

Müdür: Jordan Peele

20. İnci, 2022

IMDb: 7.0

Özet : 1998 yılında Pearl, ünlü olma takıntısına sahip genç bir kızdır. Gösterişli bir yaşamın özlemini çeken Pearl, hayalinin reddedilmesiyle öfkelenir ve bir cinayet çılgınlığına başlar.

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

Müdür: Ti Batı

19. Cadı, 2015

IMDb: 7.0

Özet 17. yüzyılda İngiltere’de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuklarıyla birlikte ıssız bir ormanda, Hıristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak yaşıyorlar. Beklenmedik garip olayların yaşanmasıyla aile düzenleri sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur; en büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanır ve ikizleri tuhaf tekerlemeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcıdır.

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

Müdür: Robert Eggers

18. Orta Sommar, 2019

IMDb: 7.1

Özet : Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte klasik Midsommar festivaline katılmak üzere bir İsveç köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son şans olarak görüyor. Huzurlu ve yemyeşil bir cenneti andıran bu yerde yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin sanıldığı kadar masum olmadığını zamanla anlarlar. Her 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ritüel, onları kaçışı olmayan bir kaygı labirentinin içine çekecektir.

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

Müdür: Ari Aster

17. Benimle Konuş, 2022

IMDb: 7.2

Özet: Bir grup genç arkadaş, buldukları lanetli mumyalanmış bir eli kullanarak ruhları nasıl yaratacaklarını keşfederler ve içlerinden biri çok ileri gidip yıkıcı doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar yeni bir heyecana kapılırlar.

Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Kit Erhart-Bruce

Yönetmenler: Danny Philippou, Michael Philippou

16.Kalıtsal, 2018

IMDb: 7.3

Özet : Graham ailesinin en yaşlı üyesi olan büyükanne Ellen’ın ölümünden sonra ölen kızı Annie, aile ağaçlarının korkunç ayrıntılarını keşfetmeye başlar. Birbiri ardına kötü olaylar yaşayan aile üyeleri, kendilerine miras kalan bu lanetten kurtulmaya çalışırken, kaçınılmaz sona yaklaştıklarını fark ederler.

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

Müdür: Ari Aster

15. Deniz Feneri, 2019

IMDb: 7.4

Özet : Eski bir denizci olan Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçisidir. Ephraim Winslow adında genç bir adam, yıllardır adada tek başına bekçilik yapan Thomas’ın yanına işlerinde yardımcı olması için gönderilir. Birlikte çalışmaya başlayan Thomas ve Ephraim arasında çok geçmeden büyük bir güç mücadelesi çıkar.

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

Müdür: Robert Eggers

14. Çığlık, 1996

IMDb: 7.4

Özet : Küçük kasabalarında bir dizi gizemli ölüm meydana geldikten sonra, Sidney Prescott liderliğindeki alışılmadık bir arkadaş grubu, maskeli bir katilin hedefi haline gelir. Ceset sayısı artmaya başlayınca Sidney ve arkadaşları, gerçek hayattan bir korku filmi yaşarken kendilerini korku filmlerinin “kuralları” üzerinde düşünürken bulurlar.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Müdür: Wes Craven

13.Carrie, 1976

IMDb: 7.4

Özet : Carrie utangaç, içine kapanık bir genç kızdır. Kendi dinine fanatik bir şekilde bağlı olan annesiyle birlikte yaşıyor. Bir gün fikirlerle istediği her şeyi yapabileceğini fark eder. Artık annesini kanepeye atabilir, aynaları kırabilir, hatta elini bile kıpırdatmadan onu öldürebilir. Sonunda Carrie delirir ve okulunun düzenlediği bir gecede kan dökülmesine neden olur.

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

Müdür: Brian De Palma

12. Sessiz Bir Yer, 2018

IMDb:7.5

Özet : İki çocuklu bir aile, izole bir kırsal bölgede sakin bir yaşam sürmektedir. Aile bireyleri gürültü yaratacak her türlü hareketten uzak durur. Bir gün çocukların oyun oynarken lambayı devirmesiyle bu dikkatli sessizlik bozulur. Bu ince ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini çeker ve aile, sessizliği bozmanın bedelini ağır ödemek zorunda kalır.

Oyuncular:Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Müdür:John Krasinski

11. Amerikan Psikosu, 2000

IMDb: 7.6

Özet: Güçlü bir banka yöneticisi olan Patrick Bateman, şiddet dolu fantezilerinin derinliklerine inerken psikopat eğilimli egosunu arkadaşlarından gizler.

Oyuncular: Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas

Müdür: Mary Harron

10. Cadılar Bayramı, 1978

IMDb: 7.7

Özet Gerilim sinemasının ustalarından John Carpenter’ı meşhur eden film ‘Cadılar Bayramı’, ilk cinayetini altı yaşındayken işleyen ve on beş yıl sonra hapishaneden kaçarak geçmişini tekrarlayan bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Sevgililer Günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezine koyan ve sorunlarıyla sıradan insanları öldürerek hesaplaşan bir gencin hikayesi.

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran

Müdür: John Carpenter

9. Dışarı Çık, 2017

IMDb: 7.8

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzun süreli bir ilişkisi olan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine davet eder. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılıyor. Chris ilk başta Rose’un ailesinden aldığı olumlu tepkiye şaşırsa da aynı zamanda sinirleniyor. Dönem nedeniyle beyaz ve siyahi arasındaki ilişkiye pek olumlu bakılmıyor.

Oyuncular:Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

Müdür:Ürdün Peele

8. Siyah Kuğu, 2010

IMDb:8.0

Özet: Ana karakter Nina Sayers, New York’ta prestijli bir bale şirketinde çalışıyor. Tiyatroda sahnelenecek “Kuğu Gölü” oyununda hem beyaz kuğu hem de siyah kuğuyu canlandırması için seçilir.

Oyuncular:Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

Müdür:Darren Arofonsky

7. Şeytan Çıkarıcı, 1973

IMDb: 8.1

Özet : Bu konutta küçük kızın başına alışılmadık şeyler oluyor. Son çare olarak onu kurtarmak için bir adam çağrıldı. Bu adam bir şeytan kovucuydu. Geçici olarak Washington DC’de bulunan bir aktris, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünümünde dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi’ndeki genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığıyla uğraşırken inancından şüphe etmeye başlar.

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Müdür: William Friedkin

6. Çeneler, 1975

IMDb: 8.1

Özet : Küçük bir sahil kasabasının tek gelir kaynağı yaz aylarında tatile gelen turistlerin kasabaya bıraktığı paralardır. Bu kasabanın belediye başkanı, kasabanın kıyısında bir kızın köpek balığı tarafından öldürülmesini örtbas etmeye çalışır, ancak küçük bir çocuk köpekbalığı tarafından herkesin gözü önünde öldürülünce, ona ödül verileceği duyurulur. balığı yakalayan kişi.

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss

Müdür:Steven Spielberg

5. Şey, 1982

IMDb: 8.2

Özet : Paleontolog Kate Lloyd, hayatının en değerli araştırmasını yapmak üzere Antarktika’nın izole bir bölgesine gider. Burada Norveçli bilim adamlarından oluşan bir araştırma grubuna katılan Kate, milyarlarca yıldır buzun altında donmuş bir organizmayı keşfeder. Ama artık yaratığın uyanma zamanı gelmiştir.

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David

Müdür: John Carpenter

4. Parlayan, 1980

IMDb: 8.4

ÖzetYazar Jack Torrance’ın kış aylarında kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenip ailesiyle birlikte otele taşınmasıyla ortaya çıkan metafizik olayları konu alıyor.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Müdür: Stanley Kubrick

3. Uzaylı, 1979

IMDb:8.5

Özet: Nostromo isimli kargo gemisinin mürettebatı, uyandıklarında bir gezegende uzaylı bir yaşam tipi keşfederler. Dallas, Lambert ve Kane’den oluşan ekip gezegene iner ve terk edilmiş bir uzay gemisi bulur. Yumurta şeklindeki organizmaları incelerken bir yaratık Kane’in yüzüne yapışır. Gemiye dönen ekip, karantina kurallarına rağmen Kane’i içeri alır.

Oyuncular:Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt

Müdür:Ridley Scott

2. Psiko, 1960

IMDb: 8.5

Özet : Sevgilisiyle buluşmayı planlayan Marion, şiddetli yağmur nedeniyle geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otele girer girmez tuhaf şeyler yaşandığını fark eden Marion, uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile bir süre sohbet eder. Norman’ın kişilik sorunları olduğunu, annesine ve kuşlara takıntılı olduğunu öğrenince konuşmayı kısa kesip odasına duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Müdür: Alfred Hitchcock

1. Kuzuların Sessizliği, 1991

IMDb: 8.6

Özet : Genç FBI ajanı Clarice Starling, bir bayanı kurbanlarının derisini yüzen sapık bir katilin pençesinden kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır.

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Müdür: Jonathan Demme

camolukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort